Recepten


Mediterraanse stoofpot met tagliatelle

 

Recept voor 4/6 personen.

 

Ingrediënten:

 

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in vierkante stukjes en maak in elk stuk een paar gaten. Snipper de ui en peterselie. Vul de gaten in het vlees op met de knoflook. Bestrooi de buitenkant van het vlees met wat zout en peper.

Verhit de olijfolie en bak het vlees rondom aan. Voeg de gesneden uien toe en laat even meebakken. Vervolgens blus je het vlees en de uien af met een scheut balsamico azijn en wat water.

Voeg de tomatenblokjes, laurierbladen, kruidnagels, het kaneelstokje het kruidenbouillontabet en de suiker toe en laat het 2,5 uur zachtjes stoven.

Kook de volkoren tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Serveer de volkoren tagliatelle met het vlees en parmezaanse kaas en een lekker glaasje wijn.

Eet smakelijk!


Pasta tonijn met olijven

 

Recept voor 2 personen.

 

Ingrediënten:

 

 

Bereiding:

 

Doe de gepelde tomaten (pelati) in een klein (steel) pannetje tezamen met de tonijn in olijfolie en voeg naar smaak een hoeveelheid Italiaanse kruiden toe. Laat dit ongeveer 3 kwartier pruttelen totdat de tomaten een ingedikte saus vormen met de tonijn. Voeg aan het einde de groene olijven schijfjes toe. 

Kook vervolgens de Cavatappi volgens bereidingswijze op de verpakking. Als deze klaar is in een vergiet afgieten, en lekker besprenkelen met extra vergine olijfolie van goede kwaliteit.

Voeg tot slot nog wat peper en zout naar smaak toe aan de sausmix.

Schep de Cavatappi op een bord en doe de pastasaus daar lekker bovenop. 

Voor de liefhebber nog wat geraspte Parmigiano Reggiano toevoegen.

 

Eet smakelijk!

 


Spaghetti aglio, olio e peperoncino met garnalen.

 

Recept voor 4 personen.

 

Ingrediënten:

 

 

Bereiding:

 

Hak de knoflook en Spaanse peper fijn. Evenals de verse peterselie.

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar een lepel van het kookvocht.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de knoflook en de Spaanse peper op hoog vuur aan, zorg dat de knoflook niet bruin wordt.

Bak de garnalen mee in de pan.

Voeg dan de spaghetti toe met een lepel van het kookvocht.

Voeg de peterselie toe terwijl je de pan van het vuur haalt, en voor de liefhebber maak je het af met wat citroen.


Eet smakelijk!


Pasta pesto met broccoli

 

Recept voor 4 personen.

 

Ingrediënten: 

 

 

Bereiding:

 

Kook de penne volgens aanwijzingen op de verpakking.

Verdeel de broccoli in roosjes en kook ook 5 minuten voor.

Snij de kipfilet in blokjes en bak deze in olijfolie (1 eetlepel) in een warme pan.

Voeg de voorgekookte broccoli bij de kip, evenals de crème fraiche.

Voeg de penne rigate en vervolgens de pesto Genovese toe.

Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Op je bord lekker garneren met versgeraspte Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk!

 


Pastasalade

(Ingestuurd door een klant van Pastakoopje.nl!)

 

Recept voor 4 personen.

 

Ingrediënten:

 

 

Bereiding:

 

Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de komkommer in de lengte in 4 gelijke parten en verwijder de zaadlijsten.

Giet de pasta af in een vergiet. Spoel af onder koud stromend water en laat dit goed uitlekken. 

Voeg vervolgens de zalm, komkommer, tomaat, rucola en pesto toe en serveer op een grote schaal.

Naar smaak zout en peper toevoegen.

 

Eet smakelijk!

 

TIP: Kijk ook eens bij onze mini pasta's. Deze zijn ook uitermate geschikt voor pasta salades!