Recepten
Lasagne
Recept voor 4-6 personen
Ingrediënten;
- 500 gram gehakt
- ui
- 400 gram italiaanse groente (bijv. prei, wortel, paprika, champignons)
- Knoflook
- Tomatenpuree
- Balsamico azijn
- Blik tomaten
- Kruiden: 1 tl oregano, 1 tl (gerookte) paprikapoeder, 1 tl gedroogde basilicum (of verse), 1 tl gedroogde tijm, 0,5-1 tl foelie, 2 laurierblaadjes
- Zout en peper
- Lasagnebladen
Voor de bechamelsaus:
25 gram boter
25 gram bloem
250 ml melk
Zout en peper
Geraspte kaas
Rul het gehakt in een grote pan, voeg de gesnipperde uit en knoflook toe. Daarna de tomatenpuree even aanfruiten, en dan een scheut balsamico azijn. Voeg dan de rest van de groente toe en laat even zacht worden.
Voeg het blik tomaten en alle kruiden toe en laat een half uurtje zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Verwijder het laurierblaadje en maak in een ingevette ovenschaal laagjes van de saus en de lasagnebladen. Begin en eindig met een laagje saus.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Maak de bechamelsaus door eerst boter te smelten in een pan, voeg dan de bloem toe en bak dit even een minuutje mee. Voeg dan al roerend scheutje voor scheutje de melk toe zodat het niet klontert. Naar smaak zout en peper toevoegen.
Giet de bechamelsaus over de lasagne en eventueel lekker veel geraspte kaas.
Bak de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven, als het te donker wordt dek de schaal dan af met aluminium folie.
Paddenstoelen Gnocchi
Recept bedacht en ontwikkeld door Shar van food.shar.e! Volg haar op Instagram (food.shar.e) voor deze en nog veel meer lekkere gerechten! Klik onder dit recept voor de link naar haar Instagram pagina!
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 pakje Garofalo Glutenvrije gnocchi di patate
- 250 gram paddenstoelenmix (kastanjechampignons, oesterzwammen & bundelzwammen)
- Cherrytomaatjes aan tak
- 2 el haver spread
- 1 bosui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- Snufje chilivlokken
- Handje walnoten
- Handje rucola
Benodigdheden:
- Oven
- Koekenpan
- Wokpan
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en rooster de cherrytomaten met wat olijfolie 15 minuten.
- Snijd ondertussen de bosui in fijne ringetjes en de paddenstoelenmix in grove stukken.
- Bak de Gnocchi in een koekenpan op hoog vuur ongeveer 10 minuten tot deze een krokant korstje heeft.
- Bak ondertussen in een wokpan de paddenstoelenmix. Pers er een knoflookteentje over uit, voeg de bosui en de kruiden tijm & oregano toe. Roer er 2 el haver spread doorheen en bindt deze eventueel met wat maïzena om de saus iets in te dikken.
- Verdeel de Gnocchi en de paddenstoelensaus over twee borden. Garneer met wat bosui, handje walnoten, snufje chilivlokken en rucola.
Mediterraanse stoofpot met tagliatelle
Recept voor 4/6 personen.
Ingrediënten:
- - 1kg rundvlees
- - Balsamico azijn
- - Polpa di pomodoro (2blikken)
- - 3 uien
- - 7 teentjes knoflook
- - 2 takjes basilicum
- - 4 laurierbladeren
- - 3 kruidnagels
- - 1 kaneelstokje
- - 1 theelepel bruine suiker
- - 1 rundvlees bouillonblokje
- - Olijfolie extra vergine
- - peper en zout
- - Tagliatelle integrale
- - Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in vierkante stukjes en maak in elk stuk een paar gaten. Snipper de ui en peterselie. Vul de gaten in het vlees op met de knoflook. Bestrooi de buitenkant van het vlees met wat zout en peper.
Verhit de olijfolie en bak het vlees rondom aan. Voeg de gesneden uien toe en laat even meebakken. Vervolgens blus je het vlees en de uien af met een scheut balsamico azijn en wat water.
Voeg de tomatenblokjes, laurierbladen, kruidnagels, het kaneelstokje het kruidenbouillontabet en de suiker toe en laat het 2,5 uur zachtjes stoven.
Kook de volkoren tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Serveer de volkoren tagliatelle met het vlees en parmezaanse kaas en een lekker glaasje wijn.
Eet smakelijk!
Pasta tonijn met olijven
Recept voor 2 personen.
Ingrediënten:
- Cavatappi n87 - De Cecco 250 gram
- Tonijn in olijfolie (ongeveer 160-200 gram)
- Pelati - Rosso Gargano (1 blik)
- Italiaanse kruiden (hoeveelheid naar eigen smaak)
- Olijfolie extra vergine - Ortuso
- Groene olijven schijfjes (hoeveelheid naar eigen smaak)
- Peper
- Zout
Bereiding:
Doe de gepelde tomaten (pelati) in een klein (steel) pannetje tezamen met de tonijn in olijfolie en voeg naar smaak een hoeveelheid Italiaanse kruiden toe. Laat dit ongeveer 3 kwartier pruttelen totdat de tomaten een ingedikte saus vormen met de tonijn. Voeg aan het einde de groene olijven schijfjes toe.
Kook vervolgens de Cavatappi volgens bereidingswijze op de verpakking. Als deze klaar is in een vergiet afgieten, en lekker besprenkelen met extra vergine olijfolie van goede kwaliteit.
Voeg tot slot nog wat peper en zout naar smaak toe aan de sausmix.
Schep de Cavatappi op een bord en doe de pastasaus daar lekker bovenop.
Voor de liefhebber nog wat geraspte Parmigiano Reggiano toevoegen.
Eet smakelijk!
Spaghetti aglio, olio e peperoncino met garnalen.
Recept voor 4 personen.
Ingrediënten:
- Spaghetti n12 - De Cecco 400 gram
- Garnalen 250 gram
- 3 tenen knoflook
- 1 Spaanse peper
- Verse peterselie
- Olijfolie extra vergine - De Cecco
- 1 citroen
Bereiding:
Hak de knoflook en Spaanse peper fijn. Evenals de verse peterselie.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar een lepel van het kookvocht.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit hierin de knoflook en de Spaanse peper op hoog vuur aan, zorg dat de knoflook niet bruin wordt.
Bak de garnalen mee in de pan.
Voeg dan de spaghetti toe met een lepel van het kookvocht.
Voeg de peterselie toe terwijl je de pan van het vuur haalt, en voor de liefhebber maak je het af met wat citroen.
Eet smakelijk!
Pasta pesto met broccoli
Recept voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 400 gram Penne rigate n73 - Barilla
- 400 gram kip
- Een half potje Pesto alla Genovese - Barilla
- 1 struik broccoli
- 200 ml Crème fraiche
- Zout en peper
- Olijfolie extra vergine - De Cecco
- Vers geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding:
Kook de penne volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de broccoli in roosjes en kook ook 5 minuten voor.
Snij de kipfilet in blokjes en bak deze in olijfolie (1 eetlepel) in een warme pan.
Voeg de voorgekookte broccoli bij de kip, evenals de crème fraiche.
Voeg de penne rigate en vervolgens de pesto Genovese toe.
Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Op je bord lekker garneren met versgeraspte Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!
Pastasalade
(Ingestuurd door een klant van Pastakoopje.nl!)
Recept voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 300 gram Fusilli integrale - De Cecco
- 90 gram Pesto alla Genovese - Barilla
- 250 gram warm gerookte zalmstukjes
- 400 gram cherrytomaten
- 85 gram rucola
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- Zout en peper
Bereiding:
Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de komkommer in de lengte in 4 gelijke parten en verwijder de zaadlijsten.
Giet de pasta af in een vergiet. Spoel af onder koud stromend water en laat dit goed uitlekken.
Voeg vervolgens de zalm, komkommer, tomaat, rucola en pesto toe en serveer op een grote schaal.
Naar smaak zout en peper toevoegen.
Eet smakelijk!
TIP: Kijk ook eens bij onze mini pasta's. Deze zijn ook uitermate geschikt voor pasta salades!